marietherese.webblogg.se

grand danois

Om några år, när min livssituation tillåter det, så ska jag skaffa en grand danois.Jag har så länge jag kan minnas alltid varit fascinerad av dessa gigantiska hundar som mamma alltid kallade för kalvar. Jag har läst på om dem och de verkar ha ett fullkomligt underbart lynne - deras hjärtan är lika stora som deras kroppar. Trots deras storlek är de relativt lättskötta och inte allt för dyra i drift (efter det första året, för då äter de som hästar!). De är tillgivna mot sina människor och trots att de kan vara lite skeptiska mot främlingar så är de inte aggressiva i naturen. Jag blir mer och mer kär i dessa jättar ju mer jag läser på!
 
Hur sjukt det än låter så har jag redan valt ut vilken uppfödare jag ska vända mig till när den tidspunkten i mitt liv blir aktuell. Har kollat runt lite och den här uppfödaren har varit med i över 20 år, vinner år efter år titlar som bästa kennel & för bästa hundar och viktigaste av allt, så föder de upp just av de teckningarna som jag velar mellan!
 
  1. Grand danois mantel
  2. Grand danois harlekin
  3. Grand danois blue
Hur fina, hur söta?! Jag smälter, dör och uppstår hundra gånger om. Hanarna kan bli upp till 80 cm i manken och väga hela 90 kg, det är helt sjuka siffror! Honorna är ju betydligt mindre (men stora ändå!) men jag kan inte se mig ha en tik, hanar är mera min grej, haha.. Det bästa med dessa bumlingar är ju ändå det att trots deras massiva storlek, så behöver man inte bo i ett gigantiskt hus för att äga en, så länge de kan motionera på dagen och har en sovplats så är de nöjda. Nu säger jag ju inte att man ska klämma in dem i små ettor eller liknande, men de kan faktiskt må riktigt bra i rymliga lägenheter (så länge de inte är tvungna att gå i trappor hela tiden). En sån här ska nog bli min någon dag, så ska han få något snärtigt namn så alla blir rädda för honom!
 


Linnea

GD är otroligt vacka djur min bror har själv två st, lätt bästa rasen! Fin blogg :D

Svar: Visst är de det, otroligt vackra att se på och till lynnet helt underbara.. Tack ska du ha! :)
Marie Isaksson

2013-09-15 / 22:38:16

Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback