marietherese.webblogg.se

30 september 2013

Vart tog september vägen? Tyckte det var någon vecka sedan jag förundrades över att augusti var över, och plötsligt står oktober utanför dörren.. Något annat som "står utanför dörren" är engelskaprovet som är imorgon. Mina planera om att leka flitig studerande på veckoslutet gick inte precis som planerat så har en hel kurs att ta igen ikväll.
 
Har försökt läsa under dagen men jag hittar på "annat nödvändigt" att göra istället. Enbart under provveckan kan man finna det underhållande att leta upp alla läraren på Facebook och fnissa lite åt sakerna de skriver osv. Jag är inte bara tankspridd och odisciplinerad, utan också äckligt trött och hängig, så motivationen till aktivt provläsas är alltså rätt så obefintlig.
 
 

pappas 60 års kalas

Idag hade vi kaffebjudning hemma hos vårt. Pappas 60 år på jorden firades, dock en månad försenat. Var en hel del släktingar på besök, från när och fjärran, vilket var kul. Förberedelserna inför tillställningar som dessa är alltid fruktansvärda, men själva kalaset eller liknande är nästan alltid roligt till slut!Roligaste var det nog ändå att träffa storasyster, det händer ju så sällan. Immi hade förstås med sig Anton, som blivit så stor och go' sedan jag sist såg honom. Idag var jag faktiskt världens coolaste moster och busade massor med A. Vet inte om han eller jag hade mer roligt, men roligt hade vi båda två i alla fall!
 
 
Svårt att få Anton på bild när han är överallt hela tiden, höhö. Här sitter han i min säng och filosofera tillsammans med en Teletubbie, men förstås var det mörkt i mitt rum och bilden blev dålig, men han är liten och söt i alla fall, släkt med mig så snygg som sig bör förstås!

höstpromenad med Charley

Det bästa med hösten, förutom de mysiga kvällarna med te, film och ljus, så är nog promenaderna tillsammans med världens bästa vovve. Det är precis som med ridningen, terapi för själen. Alla bekymmer försvinner när man ser världens godaste hund springa lös runt omkring dig, och se glädjen skriven över hela hans ansikte. Man känner själv hur lyckan smittas av till dig och till slut så ler du så där äckligt mycket bara på grund av att din hund är så där löjligt god.
 
 
Jag spelade också in två stycken lite väl söta filmer under vår promenad, så kolla in min instagram (marabo10) för att bli så där löjligt glad som jag blev. Han är så go', min Charley. Ibland undrar jag vad jag riktigt ska ta mig till den dag han inte kommer finnas där med sin lite väl lurviga svans och sina lockiga öronhår..
 

28 september 2013

Igår gjorde jag absolut ingenting, förutom att jag städade mitt rum inför söndagen. Imorgon kommer vårt hus vara fullproppat med släktingar som kommer och gratta pappa en månad efter hans egentliga födelsedag. Han fyllde ju faktiskt 60 år, vilket är okej att firas.Idag å andra sidan så ska jag tvinga mig själv att förbereda mig lite inför tisdagens prov i engelska. Förutom det så ska jag se på film och äta chips med en massa dipp. Ja, ni ser ju att jag har ett tight schema för dagen! Höhö.
 
 

godmorgon

Idag är jag ledig från skolan, ska bara svänga in dit ett varv för att få ut psykologiprovet. Hoppas verkligen att provet gick så bra som det verkade gå, är till och med lite nervös, hehe.
 
edit:
Förstå min lycka när jag såg att det stod 10- på provet. Sist jag skrev ett lika bra vitsord var nog i lågstadiet! Idag bryr jag mig inte heller om att det är tabu i vårt samhälle att vara nöjd med sig själv och det man gjort. Jag har tusan kämpat hela jäkla perioden för att klara mig bra i kursen - och se hur långt det tog mig. Jag är så glad och stolt över mig själv.
 
 

26 september 2013

Jag tycker inte om att blogga från telefonen, eftersom blogg.se appen är så otroligt dålig vid användningen av android, utan jag låter hellre bli.. De senaste dagarna har jag ändå inte haft tid för att sätta mig bakom dataskärmen så telefonen har fått lov att duga, vilket gäller idag också.Ett kort inlägg kan jag väl i alla fall slänga in och berätta att gårdagens samhällsläraprov gick bättre än vad jag vågat hoppas och dagens provskrivning i psykologi gick bättre än förväntat. Som jag nämnde igår så var jag ovanligt lugn inför provet och jag gissar att det helt enkelt var mitt undermedvetna som sade att jag inte hade något att oroa mig över. Vi vet nog alltid mer än vad vi vi tror oss veta, när det kommer till prov!
 
 

provläsnings-trots

Valde att trotsa min vanliga "läsa-allt-vad-du-orkar-dagen-före-provet" taktik och begav mig genast efter skolan (och samhällsläraprovet..) tillsammans med Mathias till Helsingfors. Jag behövde verkligen en nollställare tillsammans med älskling och jag känner mig mer lugn inför provet än vanligt, även fast jag är något mindre förberedd. Mathias är bra på att få mig på andra tankar och he la den här dagen har vi bara pratat och pratat. Dagar som denna får mig att inse ännu mer varför jag blev kär i honom för två och ett halft år sedan..
 

en konstig tisdagskväll

Har varit riktigt nedstämd hela kvällen.. Provläsningen har knappt gått framåt och jag har massor med ämnen kvar att gå igenom för att vara förberedd inför provet. Kommer antagligen skippa någon lektion i skolan imorgon för att läsa på samhällsläran i stället, antagligen början på en ond cirkel, men nåväl. Klockan visar redan sovdags och jag är trött och har ont i hela kroppen. På en millisekund kände jag mig flunssig och seg så jag har knaprat piller som ska skjuta upp möjliga influensor, så jag nu för guds skull får lida igenom provveckan utan ytterligare krämpor.
 
 
För fri från krämpor är jag inte. Idag är det tredje dagen i rad jag är tvungen att äta triangelmärkt muskelrelaxerande medicin för att ens kunna fundera på att somna. Efter en stund knockar ju skiten ut mig och ser även till att jag inte heller vaknar på morgonen - vilket resulterade i att jag försenade både mig och Anna till skolan idag..Idag har jag en nervpåfrestande dag. Vet inte alls vad som gick snett på eftermiddagen som fick mig in på såna här spår, känner mig nedstämd eller rent av känslolös. Just nu känner jag typ ingenting, jag är helt tafatt och det gör mig i sin tur ångestfylld och stressad. Att inte känna något över huvud taget får mig att känna en massa negativa känslor.. Nä, ska sluta flumma nu, det är verkligen en konstig kväll ikväll.

24 september 2013

Imorgon skrivs första provet. Vet inte hur aktivt jag kommer blogga då eftersom allt kommer handla om skola och prov.. Idag kan jag i alla fall säga min söta mor for till butiken för att inhandla motivation på påse åt mig, och hem kom hon med en massa favoriter! Idag tycker jag så där extra mycket om min mamma, även fast hon nog alltid är rätt så bra.
 
 
Idag saknar jag också sommaren. Denna sommar slapp jag inte alls ut till mitt paradis på Houtskär och jag är riktigt bitter. Jag tycker om hösten, mustiga färger och mysiga innekvällar, men idag var det lite äckligt kallt för mig som inte riktigt ännu förstått att det är september. Idag ville jag ha sommar, gärna sommaren 2012, för den tyckte jag om!
 

körlektion nr. 2

Siro kom efter mig från skolan kl. 9 då jag hade håltimme. Körde till Pojo och snurrade runt på olika vägar. Gick verkligt bra den här gången, inga pinsamma kärringstop över huvud taget och jag klarade mig igenom vägarbetet som pågicks mitt i ingenstans. Idag var det riktigt kul att köra och jag är stolt över mig själv, för en gångs skull!
 
 

- Snart kan jag och Mathias byta plats i bilen, wiho! -

fortsättningsvis ett slött veckoslut

 
Detta måste ju vara världens finaste bild. Känner mig som en stolt mamma som har en så fin skapelse hemma hos mig. Han ser ut som en söt, oskyldig ängel. Helt i ro med världen. Helt till motsatsen från mig med tanke på de stressiga veckorna jag har framför mig..
 
Avslutade tex. nyss ännu ett skolarbete. Hoppeligen det sista innan onsdagen, då jag skriver mitt första prov. Efter det så gäller, som sagt,bara prov och provläsning en tid framåt. Just därför kommer fortsättningen av denna söndag vara lika slö som veckoslutet varit från början. Tänker ligga i Mathias nya soffa och låtsas att jag kan spela GTA och senare tänker jag fara och svettas allt för länge i bastun. Till slut tänker jag krypa ned i min sköna säng och sova gott med världens finaste Casper bredvid mig - han duger som stor också, även fast han var sötare när han var så där liten och oskyldig som han är på bilden.
 

veckoslutsledigt

Tog lite veckoslut även på bloggen. Har laddat upp inför de kommande två veckorna som kommer vara fulla med prov och provläsning, så valde att också lämna datorn åt sidan! Både fredag och lördag gick åt till att göra ingenting. Har haft kvalitetstid med Mathias och bara varit för oss själva, spelat lite GPA V och kollat på tv.
 
Idag å andra sidan så var jag, Anna och Sara efter Annas första, egna bil! Vi åkte upp med Annas föräldrar till Vanda och så körde Sara hem oss i den nya bilen. Vi fyllde också på våra matlager, för en roadtrip utan fetmat är inte en roatrip, sådeså!
 
 
 
- två Instagram bilder från dagen (följ mig gärna, klicka på "Follow" i dropdown-menyn så hittar ni mig!) -
 
 

en liten prins

 

höstkväll

Var ut på en timmes promenad i höstmörkret med Anna & Charley. Det är så otroligt skönt att Anna bor så nära mig nu, det är oftast bara att ringa ett samtal och så har du en promenadkompis!
 
 
 
Lite Instagram bilder från en tidigare höstkväll med hunden och en från ikväll. Charley betedde sig exemplariskt idag, både kring Anna, kring andra hundar och i kopplet (det sist-nämna är ingen ovanlighet, men ändå). Blir alltid lika stolt när andra hundar skäller som huliganer på nära håll och allt Charley gör är att fundera vad de riktigt håller på med. Blir full av kärlek och funderar vadg/vem som ska få mig att känna på samma sätt efter honom..
 
 

till världens bästa flingor:

Tänkte blogga och berätta om min dag osv men den har och kommer fortätta gå ut på samma sätt som alla andra dagar den här veckan; skola, sömn, skolarbete, mat och sömn. Det är sjukt ointressant och tråkigt att blogga när det inte händer något alls, vilket det inte gör just nu. Bara skola, skola, skola..
 
En sak jag måste nämna här är att jag just nu har en stooor skål med mina favorit-flingor framför mig. De är så äckligt goda så jag dör alltid lite inombords när jag ser ett paket i skåpet eller går förbi dem i butiken. Nu skulle jag egentligen fota nån snofsig bild på min fina skål med massa godheter, men min kamera är hos Mathias.
 
 
Google is your friend, heter det, och där får ni i alla fall se paketet på världens godaste gottis! Gillar att jag dedikerat ett helt inlägg åt lite flingor, helt klar något matälskaren Marie skulle göra!

dog whisperer

Jag borde studera flitigt inför proveckan men istället har jag luggit som klistrad vid datorn och kollat på avsnitt av "The Dog Whisperer". Jag godkänner kanske inte alltid Cesar Millans metoder, även fast jag tycker han i de flesta fall är ett geni. Jag vet många som "tycker att han använder för mycket våld" - ibland tror jag att vi glömmer att hundar är hundar och att det finns stor skillnad på rent våld och korrekta, väldefinierade korrigeringar. Jag tycker att man lär sig mycket av att se och verkligen försöka lära sig utifrån hans tv-show, även fast man själv inte ska försöka på samma saker helt utan lite vett i bakhuvudet..
 
 
Charley är själv en väldigt dominant hund. Han litar inte på främlingar och visar sin rädsla genom aggressivitet i värsta fall. Det var värre under hans tonår, så det har alltså blivit bättre. Mathias tex. var ju en främling för Charley, men nu tycker han nog mer om honom än vad han tycker om mig.. Charley är alltså hanterbar och inte något allmänt hot mot mänskligheten, haha. Jag önskar bara ibland att Charley kunde vara lika go och söt mot alla som han är mot oss, han är ju världens bästa hund trots allt! ♥

första körlektionen

Klarade av min första körlektion, även om jag är lite smårädd ännu en timme efter, haha! Blev så arg på Siro som tvingade mig köra i stan på alla småvägar genast från start, att jag ännutill var tvungen att öva på att backa, parkera OCH backstarta gjorde mig lite småbitter.. Nå, jag är ännu vid liv och det hela gick nog bättre än jag vågade tro, så jag kommer nog förlåta Siro trots allt. Att köra bil är förresten inte alls kul, var livrädd hela tiden - speciellt när småbarn tror att dom äger alla småvägar och att de kan kuta på hur som helst..
 
 
Nej då, livrädd var jag nog inte men inte är det heller underhållande att köra, i alla fall inte än. Månne det inte släpper så fort jag fått öva lite mer. På måndagen ska vi ut igen men denna gång till Snappertuna för att få mera fart på bilen (yay osv, fast nä).
 

kex och socker

Som vanligt prioriterade jag 170 timmar sömn efter studiebesöket framför alla skolarbeten som skulle göras. Så nu har jag under de senaste två timmarna stressat sönder och gjort fyra stycker skolarbeten i olika ämnen. Om skolan kommer fortsätta i den här fast-forward takten som den gjort den här perioden så kommer jag gå i bitar innan jullovet! Har inte haft tid med något annat med skola, skolarbeten, sömn och mat de senaste veckorna - börjar bli arg, vill ut till stallet och bara vara en hel dag men jag hittar inte tiden..
 
På tal om kex och socker så ska jag imorgon och köra för första gången med bilskolan. Har lite ångest nu redan och vill bara gräva ner mig i en grop. Var ut och köra en gång med pappa för ca. en vecka sedan och fy tusan vad jag suger på att backa, haha. Skäms ögonen ur mig eftersom jag alltid retat mamma och hennes kunskaper när det kommer till det, och nu är jag ännu mer hopplös. Har inte alls lust att ens skaffa körkort om jag inte kan bemästra backningen, vill ju vara lika duktig som min bror eller Mathias!
 
 

studiebesöket i ett nötskal

Jag överlevde studiebesöket och det hela var inte lika tråkigt som jag förväntade. Vi fick följa med i förhandlingarna i två olika fall, eller egentligen tre men i det tredje valde vi att utgå själva trots att domstolarna är officiella. I alla fall var dagen mer lyckad än vad man kunnat föreställa sig och imorgon har jag sovmorgon, så jag kan inte klaga!
 
 
Fick tyvärr också höra dåliga nyheter idag - så nu hoppas jag att allt ordnar sig än en gång och att den här gången är sista gången på länge som samma besked ska drabba den drabbade familjen. Virituella styrkekramar, de riktiga kommer senare i veckan!

tingsrätten

Idag kommer jag spendera hela min skoldag i Ekenäs tingsrätt. Av någon konstig orsak har jag valt en tillvalskurs i samhällslära som handlar om juridik, så besöket är liksom ett studiebesök, helt okej för människor som är precis så där jätte intresserade av allt som hör till samhällslära, som jag! Åker till Ekenäs med Emma, så om jag skulle avlida idag så sjunker nog priset på skotern, så var uppmärksamma!


peugeot speedfight 2 206 WRC -03

Hejsan alla tomtar och nissar födda -96 och senare. Nu är det dags att skaffa skoter, även fast snön snart faller - för det kommer ju en sommar nästa år också! Ni ska i alla fall köpa min, Peugeot Speedfight 2 206 WRC -03. Den är jätte fin och cool, har styre och två hjul. Den har också ett speciellt avgasrör, så du vettiga köpare kommer få höra att du har ett "shotgun" som putki, som en komplimang förstås!





Du unga tomte, vars blivande skoter är så fin, behöver betala 650 euro för denna skönhet (eller ett vettigt bud, jag är en snäll individ) som betjänat mig och en tidigare ägare lite på 24000 kilometer. Du kommer inte behöva ersätta det släta bakhjulet, för det gör jag åt dig! Du behöver inte heller köpa nytt tändstift, för det gör jag också! Du behöver inte heller fundera på att inhandla en ny stötdämpare om ett år eller två, för det gjorde jag i juni 2013! Du behöver alltså bara ge mig lite pengar så jag kan finansiera mitt körkort för stora tomtar, så har du en helt egen fin skoboter! Han heter förresten Turbo Tor, men du får döpa om honom helt själv efter behov och intresse.

jag tipsar; netflix

Om nu nån mot förmodan inte hört om Netflix så är det ett program online, där du kan kolla på filmer, serier och dokumentärer. Där finns allt från romantiska komedier till skräckfilmer och från barnprogram till prisbelönta dokumentärer. Där finns helt enkelt något för alla. Har du inte provat på Netlix så gör det för guds skull, det är gratis första månaden och det är helt klart värt en provkörning.
 
Jag skaffade Netflix rätt så fort efter att det uppmärksammades i Finland och använde det flitigt i ett par månader. Mathias använde mitt konto samtidigt, man kan alltså kolla på olika program samtidigt på olika datorer - alltså behöver inte varje familjemedlem varsitt konto. Det finns appar till telefon och tabbar och uppspelningen är, i alla fall för mig, lika smidig på min telefon som på datorn.
 

hevoset stadikalla

Sjukt arg på mig själv för att jag inte köpte biljetter till Hevoset stadikalla. Andra gången på nästan 60 år som det hålls hopptävlingar på olympiastadion i Helsingfors och så missar jag det.. Nåväl, får följa GP:n på tvn istället. Nästa gång detta ordnas så ska jag sitta på läktaren, om jag så är 80 år gammal!
 

mums

 

15 september 2013

Tänker ta till vara på söndagen så gott det går. Sovde länge på morgonen med Mathias och stannade och drog i sängen ännu en timme efter att Mathias själv for hem. Har städat upp det lilla som låg på fel plats i rummet och så hjälpte jag mamma laga mat. Nu sitter jag här, mätt och belåten och funderar om jag ska sätta på en film eller fortsätta kolla in Bones. Bones måste vara världens bästa kriminalserie. Har sett igenom alla säsonger som hittills finns flera gången och bestämde mig för att göra det igen, gissa om jag blev glad när jag såg att säsong nr. 7 kommit upp på Netflix idag?! Betyder att jag enkelt kan fortsätta kolla, var jag än är, utan att ladda ned avsnitt efter avsnitt.
 
Hur gärna jag än vill ta vara på slödagen så måste jag ändå ägna lite tid åt skolan. Har en kort essäuppgift som ska in imorgon i psykologin och ett grupparbete i religionen som jag funderat på att jobba lite på här hemma. Turligt nog så har denna dag fortfarande många timmar på sig, så jag ska nog hinna med en massa slöigheter!
 
 
- ska ta modell av världens bästa fölis idag! -
 
 
 
 

grand danois

Om några år, när min livssituation tillåter det, så ska jag skaffa en grand danois.Jag har så länge jag kan minnas alltid varit fascinerad av dessa gigantiska hundar som mamma alltid kallade för kalvar. Jag har läst på om dem och de verkar ha ett fullkomligt underbart lynne - deras hjärtan är lika stora som deras kroppar. Trots deras storlek är de relativt lättskötta och inte allt för dyra i drift (efter det första året, för då äter de som hästar!). De är tillgivna mot sina människor och trots att de kan vara lite skeptiska mot främlingar så är de inte aggressiva i naturen. Jag blir mer och mer kär i dessa jättar ju mer jag läser på!
 
Hur sjukt det än låter så har jag redan valt ut vilken uppfödare jag ska vända mig till när den tidspunkten i mitt liv blir aktuell. Har kollat runt lite och den här uppfödaren har varit med i över 20 år, vinner år efter år titlar som bästa kennel & för bästa hundar och viktigaste av allt, så föder de upp just av de teckningarna som jag velar mellan!
 
  1. Grand danois mantel
  2. Grand danois harlekin
  3. Grand danois blue
Hur fina, hur söta?! Jag smälter, dör och uppstår hundra gånger om. Hanarna kan bli upp till 80 cm i manken och väga hela 90 kg, det är helt sjuka siffror! Honorna är ju betydligt mindre (men stora ändå!) men jag kan inte se mig ha en tik, hanar är mera min grej, haha.. Det bästa med dessa bumlingar är ju ändå det att trots deras massiva storlek, så behöver man inte bo i ett gigantiskt hus för att äga en, så länge de kan motionera på dagen och har en sovplats så är de nöjda. Nu säger jag ju inte att man ska klämma in dem i små ettor eller liknande, men de kan faktiskt må riktigt bra i rymliga lägenheter (så länge de inte är tvungna att gå i trappor hela tiden). En sån här ska nog bli min någon dag, så ska han få något snärtigt namn så alla blir rädda för honom!
 

14/15 september 2013

I brist på annat denna höstkväll så valde jag att damma av bloggen och renovera den inför hösten. Det har stått tomt här nu en längre tid så jag valde att börja om helt på nytt, vilket betyder att jag rensade hela bloggarkivet. Själva designen blev helt okej men jag lät headern vara densamma som innan. Jag har ju (som jag nämnt för kanske ett år sedan...) som sagt bildbrist - fotar inte alls lika mycket som jag gjorde förr, speciellt inte mig själv, haha.
 
I alla fall, så ska jag försöka väcka  bloggen till liv för min egen skull. Jag vill kunna blicka tillbaka någon gång i framtiden för att se vad jag sysslat med. På den aspekten så var det inte så klokt att radera hela arkivet - men mina första inlägg på den här bloggen var så sjukt pinsamma så ville bara radera allt från min minnesbild!
 
 
- en bild på söta bebis Casper får förgylla detta inlägg, tänk om han vore så där liten och söt än idag, nu är han bara stor och fet (men rätt så söt ändå..) -